UTKLIPPAN DESIGN SWEDEN

posted in: PORTFOLIO | 0

Utklippan Design Sweden

Utklippan Design Sweden AB designar och säljer marininspirerade textilier av hög kvalitet. Samarbetet mellan oss är väldigt olikt de uppdrag jag tidigare fått, men det passar mig som handen i handsken tack vare min kompetens i kombinationen grafisk form/illustration och textil.

Mitt uppdrag börjar när företagets tygmönster ska tas fram. Formgivaren Anne Andersson har utifrån sin idé gjort utförliga färglagda handteckningar hur textilmönstret ska se ut, men behöver hjälp att ”få in mönstret i datorn”. Jag ritar rent och färglägger dem i kulörter ur Pantones färgskala, PMS. Därefter arbetar vi tillsammans fram en varierad rapport för tygtryck, som plockas samman i min dator och skickas för tryck.

”Svenska fyrar” var första mönstret i vårt samarbete, som sedan följdes av ”Fiskargubben”, ”Sjörapporten” och det senaste ”Allting flyter”. Tygmönstren finns upptryckta på bomullsväv som halvpanama, satin och percale, alla av hög kvalitet. Av tygerna produceras bäddset, kuddfodral kökshanddukar, förkläden bland annat.
Se mer på Utklippans hemsida: Utklippan Design Sweden AB

För mässor och sommarbutik tar jag även fram dubbelsidigt visitkort i bokmärkesformat samt säljbrev och affischmaterial.
Fotografi och originalarbete för tygmönster: Poppkorn Form & Media.

– Att arbeta tillsammans med med Anita är för mig en lustfylld process. Fylld av kreativitet, djupt yrkeskunnande och respekt inför uppdraget.

Säger formgivare Anne Andersson, Utklippan Design

Fotografi och originalarbete för tygmönster:
Poppkorn Form & Media