ATELIER AGENDA

posted in: PORTFOLIO | 0

Med bilen full av keramik far Annegro och jag iväg på mitt första uppdrag för Atelier Agenda. Ofta hittar Annegro sin inspiration vid den nordöländska stenkusten. Därför blir valet av plats den här dagen ganska naturlig. Vi svänger av mot kustsamhället Sandvik. Ljuset är perfekt idag, havet bidrar med den extra lilla skjutsen för bra resultat. Annegro placerar ut sina ruffa alster längs den steniga strandlinjen, på eller mot den grova granitpiren – och så i vattenbrynet.
Där dekorerar hon med havstång. Jag knäpper för fullt; stående, hukande och liggande i gruset. När kameran är fullmatad med bilder beger vi oss mot mitt kontor för att börja med profileringen.

Profileringen av Ateljier Agenda blir ett nära samarbete mellan Annegro och mig. Annegro har en ganska klar uppfattning om vad hennes profil ska förmedla. Annegro är utbildad inom den norska militären, men ägnar sig idag åt konstinstallationer och keramik, och med det hon gör vill hon sända flera olika budskap som inte enbart har bakgrund i hennes militära tjänst, utan också i hennes allmänna samhällsengagemang, dessa alster hör till den ena sidan. Den andra sidan av henne innehåller rena bruks- eller konstföremål såsom kavlade fat och skålar. Uttrycket är rufft med olika strukturer och ibland även aningar av blodstänk. Båda sidor ska kunna inkluderas i profilen. Att kamouflagemönster av något slag bör ingå i profilen det är Annegro övertygad om, dessutom ska den andas fara på något vis, kanske rentav dynamit. Valet faller på en ”sprayad” font, som på trälårar inom militären. Att sedan A i Agenda blir till en varningsskylt förstärker ytterligare uttrycket.

 

Visitkortet är litet till formatet, ett litet ”finger” man gärna sticker till besökare och som dessutom lätt slinker ned i plånboken. Det är dubbelsidigt med bild av Annegros alster på baksidan.

 

 

Med utgångspunkt från profilen tas nu marknadsmaterial fram inför Annegros sommarutställning 2012, Skäftekärr, norra Öland. Material som produceras nu är affischer och prislista.