PERSNÄSPORTALEN

posted in: PORTFOLIO | 0

Persnäsportalen

Persnäsportalen är unik på så vis att jag från starten är uppdragsgivare åt mig själv. Sajten kommer till av två anledningar – att som nystartad firma och nyinflyttad på orten dels lära känna trakten och förstås även att skaffa kunder. Vägen dit visar sig vara väldigt lärorik, intressant och kul. Jag börjar med att samla in intressant fakta om trakten.

Småningom organiseras all fakta upp så att idag finns två rena spalter med underlänkar på sajten; den vänstra med ”nyttigheter” och den högra med mera ”onyttigheter”.

Persnäsportalen växer vidare och snart känns den som ett forum att räkna med. Jag börjar ringa runt till tänkbara lokala kunder. De flesta möter mig med glädje och är villiga att annonsera här. Jag lär känna fler och fler företagare i min närhet och får också uppslag till fler underlänkar. Finns inte lämplig underlänk att annonsera på, så har jag ju möjligheten att lägga upp en ny, ge den tyngd med text och en personlig annonsplats är skapad.

I högerkolumnen finns överst länken UPPLEV PERSNÄS! Det är en bekväm rundvandring från din dator och du klickar dig runt till olika platser och kan läsa mer och se bilder härifrån. DASS MED STIL är ett kul inslag där ett antal olika dassbyggnader i Persnäs presenteras, byggnadsstil och materialval till exempel.

 

Persnäsportalen startas 2007, samma år som Poppkorn Form & Media. Idag har portalen omkring 7.000 besökare per månad. Juli månad 2013 når vi för första gången över 9.000-strecket. Flera hör av sig från olika delar av landet och ber att få länka till min sida, bland annat till länken DIALEKTEN och ORDLISTA. Den sistnämnde är en omfattande ordlista över den typiska dialekten i Persnäs, norra Öland.

 

Persnäsportalen får policyn redan tidigt att inte vara flashig, den ska vara lättnavigerad och kunna visas på alla sorters datorer, nya som äldre. Idag består den av omkring 180 undersidor. Den mest frekvent använda länken är AKTUELLT, som under sommarhalvåret och under Ölands Skördefest är mer än överfull med aktiviteter.

 

Persnäsportalen är verkligen ett gulduppdrag! Här använder jag mig av mig av bredden i min kompetens, med allt från foto, illustrationer och texter till annonslayouter och webproduktion. Underbart!

Tack till er alla som är mina trogna kunder – vilket välkomnande till trakten!

Du som inte besökt Persnäsportalen, gör det här Persnäsportalen på Öland

 

Foto, texter, formgivning, webbproduktion och fotografi:
Poppkorn Form & Media